Välkommen till fiskeportalen för nedre Umeälven, Vindelälven och Laisälven
Här hittar du all information du behöver till ditt fiskeäventyr längs Vindelälvsdalen. Vi erbjuder ett fiske av yttersta klass på hela sträckan från kust till fjäll. Här har du mycket goda chanser att skapa minnen för livet i våra otroligt varierande vatten.


Nyheter

* Information om dispensfisket i Vindelälven 2017

* Nu finns Vindelälvsfiske på Facebook också. Gilla sidan för att ta del av vårt informationsflöde.

* Läs mer om fångstrapportering på respektive förening under fliken fångstrapporter.

* Är du intresserad av laxfiske och vill se fantastiska flygbilder från älven? Besök då Fiskeplatser i Laxriket

Fiskeinformation och fiskekort
Klicka dig gärna runt på denna sida för att lära dig mera om fisket. Använd gärna kartan så finner du snabbt vilka vatten du kan fiska i och vilket fiskekort som krävs. Som tur är säljer många av våra fiskevårdsområden digitala fiskekort vilket kan i många fall underlätta för dig som fiskegäst.

Fiskevårdsprojekt
Vi är mycket aktiva och delaktiga i flera projekt som har för syfte att främja beståndsutvecklingen av fisk i älvdalen, habitaten de kräver, fiskvandring, informationsinsatser, kunskap och utbildning. Lyckligtvis slår alla projekt väl ut vilket verkligen börjas synas på fiskbestånden. Det fullkomligt kokar av småöring i de biflöden som har restaurerats och laxen återvänder i antal som vi bara kunde drömma om. Våra fiskevårdsområden har i de allra flesta fall mycket goda förvaltningsregler vilket är av högsta vikt för att inte skada bestånden. Allt detta till lycka för invånarna längs älvdalen och er som fiskegäster.

Välkomna till Vindelälvsdalen
Fisket är samordnat, lättillgängligt och framförallt billigt. Du har en god chans att fånga drömlaxen, troféharren och storöringen på en och samma dag. Om ni tror att vi skojar med er och överdriver möjligheterna så ta en timme av er tid och se på de fina fiskefilmerna från Vindelälvsdalen och bilda dig en egen uppfattning.
Fångstrapportering fiske
Flera FVO/SFF har fr.o.m. 2013 beslutat om en regel som innebär att den som fiskar lax och öring i älven måste rapportera sitt fiske.

Flera av våra fiskeområden bedriver aktiv fiskevård och kräver denna rapportering av dig som fiskar lax och öring i älven. För att på enklast möjligast vis kunna göra detta uppmanar vi dig att köpa ett fiskekort i respektive webbutik.

Läs mera om fångstrapportering och vilka som kräver fångstrapporter här.