Välkommen till Umeå kommuns fiskeportal
Här finns information om var du kan fiska, hur du köper fiskekort och annan information som är bra att känna till om våra fiskevatten. Navigera gärna runt på denna sida för att hitta mer information.

Nyheter 2019

* Specialsträckan Backenvattnet inom Umeälvens nedre fiskeområde öppnar 1 maj 2019. Korten finns tillgängliga att köpa från 28 april. Läs mer

* Specialsträckan Öringkanalen inom Umeälvens forsfiskeområde öppnar 27 april 2019. Korten finns tillgängliga att köpa från 25 april.
Läs mer

* Specialsträckan Baggböleören inom Umeälvens forsfiskeområde öppnar 27 april 2019. Korten finns tillgängliga att köpa från 25 april. Fisket på Baggböleören stänger i mitten av juli 2019 på grund av brobygge.
Läs mer

* Begränsad tillgänglighet på Bölesholmarna i Umeälven. Läs mer

* Nu finns vindskydd, toaletter och annat bra som är bra att veta på föreningarnas egna kartor. Klicka dig vidare till respektive förenings karta och lär dig mer.

* Nu finns det en ny sida för Umeälvens stadsfiske, som är upplåten för gratis fiske med handredskap enligt gällande sötvattensregler. Det finns också mer information om fisket i UmeälvenKarta över Umeå kommuns fiskeföreningar
I kartan ser du alla föreningar som vi har kännedom om i kommunen. Du kan zomma in och ut i kartan och klicka på varje område för att få fram mer information. Du kan också ändra kartvy vid behov. Klicka på Visa på Karta för att få ett större fönster. Här kan du också positionera dig om du är ute vid vattnet i din mobil för att säkerställa att du är rätt ute.

Varför är inte alla vatten markerade?
Det finns också vatten som inte är markerade i kartan. Det kan bero på flera anledningar. Antingen har vi inte kännedom om fiskeupplåtelsen eller så går det inte att köpa fiskekort där. Enkelt sagt svarar kartan på frågan - var får jag fiska? Svaret på den frågan är: Inom de markerade områdena mot lösande av fiskekort. Vissa vatten är rödmarkerade i kartan, då är det antingen fiskeförbud eller något annat särskilt som gäller. Klicka på dem för mer information.

Var är det gratis fiske i Umeälven?
I stora delar av Umeälven är det gratis fiske. Läs mer

Vad gäller utanför kommunen och i Vindelälven?
Vi kan bara ansvara för fiskeinformationen inom Umeå kommun och är du intresserad av andra vatten utanför kommunen hänvisar vi till respektive kommun eller att du söker via google. För Vindelälven finns en liknande fiskeportal som vår. Den hittar du här.

Mer information
Umeå fritid har mer information kring det rörliga friluftslivet i Umeå kommun. Besök Umeå kultur och fritid eller Umeå Fiske för att hitta mer information. På Länsstyrelsens sajt hittar du mer information om kustfiskeregler, reservatsföreskrifter etc.

Undrar du hur det fungerar med digitala fiskekort och fångstrapportering?
Då ska du läsa vår information här.

De flesta av våra föreningar säljer fiskekort online. Besök våra fiskevatten för att se vilka som gör det. Om du ser symbolen till vänster innebär det att föreningen säljer digitala fiskekort.

Fiskeredskap och bra kunskap om våra vatten finns hos Umeås fiskebutiker
Blixt Sport och Fiske
Fiskecenter Umeå
Jaktia Umeå

Denna informationssidan administreras av Umeå Kommun Fritid Fiske.
Kontakt:
Erik Spade, fiskekonsulent
Tel: 070 320 09 35
Mejla Erik Spade

Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt är medfinansiär för genomförandet av detta informationsprojekt.