Välkommen till Tärna Fvo


Nyheter: Under 2020 inleder vi ett samarbete med Tärnaby Fjällhotell, som innebär att den övre sträckan av Tärnaån (uppströms Långströmmen) upplåts exklusivt av dem under må-ons. För bokning ring 0954-10420. Under övriga dagar ingår sträckan på vårt strömfiskekort. Syftet är att hjälpa till i utvecklingen av ett uthålligt fiskeentreprenörskap i bygden.
Under våren 2020 har vi investerat i ny skyltning och stigröjning av området, hoppas detta gör det lättare för er att hitta alla bra fiskeplatser.

Nu säljer vi även trollingkort för Gäutan, Storlaisan och Västansjön

Många förknippar Tärnaområdet med skidåkning, bedårande vyer, vandringsvänliga fjäll mm. Men här finns också ett mycket varierande fiske! Från lätt tillgängliga fiskeplatser till mer orörda områden. Fiska med fluga, spinn eller trolling. Valmöjligheterna är stora.

Tärna Fiskevårdsområde bildades 1992 och är Norrlands största fiskevårdsområde.

Genom fiskevård ökar möjligheterna till goda fångster och Tärna FVO arbetar ständigt med att förbättra förutsättningarna. Alla intäkter från fiskekortsförsäljningen går till åtgärder som gynnar våra fiskbestånd och skapar tillgänglighet och bra upplevelser för våra gäster.

Fiskarterna i vårt sjösystem är öring, röding, kanadaröding och sik.

Länk till ordinarie hemsida