Storesjöns FVO
Gäddfisket i Storsjön är mycket bra och det är ganska lätt att fånga större gäddor. Den största kända gäddan från sjön vägde hela 15 kilo! Sommaren 2009 lyckades en sportfiskare med bedriften att fånga två gäddor på vardera 11 kilo. I sjön finns även ett bra bestånd av abborre med gott om fiskar runt kilot. Vid rätt väderlek kan det nappa mycket bra.

Det finns även ganska gott om signalkräfta, men fisket efter denna är förbehållet fiskerättsägarna. Sjön hyser ett svagt bestånd av öring. Den vanligaste fiskemetoden i sjön är trolling och pimpel, men även mete, spinnfiske och angel/ismete funkar fint. Det finns möjlighet att fiska från såväl båt som från land.

Sjön är ett vattenskyddsområde, läs mer här
Köp fiskekorten direkt i mobilen
Våra fiskekort är tillgängliga dygnet runt var som helst ifrån via butiken här på Fiskekort.se.

På bara någon minut kan du ha ditt fiskekort i mobilen. För den som vill kan man även skriva ut fiskekorten. Vi vill därigenom öka servicen till våra gäster och göra våra fiskekort mer lättillgängliga.

Betalar gör man som vanligt med sitt VISA eller MasterCard. Alla uppgifter skickas krypterat och säkert. Det som krävs är du har åtkomst till internet i din telefon och att din telefon klarar mobilsurf, vilket nästan alla moderna telefoner klarar.

Klicka på knappen Köp fiskekort nedan för att komma till vår fiskekortsbutik.
Storesjön på Kartan
Storesjön ingår i Emåns vattensystem och är belägen ca 1 km norr om Bodafors samhälle. Storesjön, som ligger högst uppe i vattensystemet, är en ganska näringsfattig sjö med en areal på 523 hektar och ett största djup på 14,5 m.

Stränderna är mestadels flacka och steniga med glesa vassar av sjösäv och bladvass. Storesjön är ytvattentäkt för Bodafors samhälle. Bland häckande sjöfågel märks bl.a. storlom och fiskgjuse.

Klicka på Sök på kartan nedan för att titta närmare på vårt område.