Välkommen till Saljenbygden
Saljenbygdens fiskevårdsområde omfattar ett antal sjöar, åar och gölar. Den största sjön heter Saljen och är belägen ca 20 km sydost om Vetlanda. Sjön är ca 750 Ha stor med ett maxdjup på ca 22 meter.

I Saljen finns goda chanser att fånga stor fisk. Gädda och abborre finns i talrika bestånd och även gösfisket var under 2008 riktigt bra!

I Skirösjön är det främst abborrfisket som lockar. Sjön har ett rikt bestånd av storvuxen abborre på kilot och uppåt! Även gädda och ett mindre bestånd av gös finns i sjön.

Välkommen till Saljenbygden!
Köp fiskekorten direkt i mobilen
Välkommen till Saljenbygdens Fvo. Våra fiskekort är tillgängliga dygnet runt var som helst ifrån via butiken här på Fiskekort.se.

På bara någon minut kan du ha ditt fiskekort i mobilen. För den som vill kan man även skriva ut fiskekorten. Vi vill därigenom öka servicen till våra gäster och göra våra fiskekort mer lättillgängliga.

Betalar gör man som vanligt med sitt VISA eller MasterCard. Alla uppgifter skickas krypterat och säkert. Det som krävs är du har åtkomst till internet i din telefon och att din telefon klarar mobilsurf, vilket nästan alla moderna telefoner klarar.

Klicka på knappen Köp fiskekort ovan för att komma till vår fiskekortsbutik.
Saljenbygden på kartan
Nu finns djupkartor över våra två största sjöar, Saljen och Skirösjön, tillgängliga för nedladdning här på hemsidan. Filerna ligger i pdf-format, vilket de flesta har programvara för att kunna läsa.

Ett hett tips är att skriva ut kartorna och plasta in dem i en lamineringsmaskin. På så sätt kommer de hålla i många år och stå emot de stormigaste dagar på Saljen...

Djupkarta Saljen
Djupkarta Skirösjön