Välkommen till Rätans Fvo
Rätansbygden erbjuder dig närheten till naturen med skoterleder runt knutarna för att ge dig möjlighet att ta sig upp till fjällen, fiske - sommar som vinter, bra skidsystem med elbelysta spår och längre spår utan belysning, utsiktspunkter med vidunderliga vyer, bär- och svampmarker, samt vandringsleder - pilgrimsleden eller flottarleden kanske vore något för dig.

I sjöarna och tjärnarna är det i huvudsak öring, sik, abborre och gädda. I Mullbergstjärn finns även röding. Nästelströmmen är ett förnämligt harrfiske- vatten men även grov öring förekommer. Öringfisket i röjån är attraktivt. För att förstärka öring och harrfisket bedrivs inom området omfattande fiskevårdsarbete baserat på lokalt bestånd.
Bra strömmande vatten i Nästelforsen, Kvarnån, Röjån.

I området finns även Put and Take i Stortjärn. Varje år är det fiskepremiär i Stortjärn som är ett undantagsvatten inom Rätans FVO. Om du vill fiska i Stortjärn ber vi dig kontakta våra återförsäljare för mer information och köp av fiskekort.

Båtar finns att hyra kontakta
Tjuvjakt.se Rätan 0682-100 02
Rätans Camping 0682-101 21
Qvarnsjö Camp 070-580 90 61

FISKETIPS Öringsfisket i Röjån är verkligen att rekommendera. Nästelströmmen är bra harrvatten även grovöring förekommer.
Köp fiskekort här
Vi har genom samarbete med Sportfiskarns portal Fiskekort.se börjat sälja våra fiskekort direkt via mobiltelefon eller dator.

Du kan nu enkelt köpa våra fiskekort dygnet runt var som helst ifrån på bara någon minut. Vi vill därigenom öka servicen till våra gäster och göra våra fiskekort mer lättillgängliga.

Klicka på köp fiskekort så kommer du vidare till vår onlinebutik

Välkommen att fiska i Rätans Fvo