Välkommen till Forshagaforsen
Forshagaforsen ligger i Klarälven och har en av Sveriges bästa sträckor för flugfiske efter lax och öring. Man fiskar då efter insjölevande lax och öring som vandrar upp från Vänern. Det fisket är som bäst under sommaren och det är speciella regler och zonindelning som gäller för fisket från 20 maj till 15 oktober.

Det tas varje år ett antal gäddor på över 10 kilo i Forshagaforsen och det är mycket intressant gäddflugfiske här. Under några dagar 2012 togs två fluggäddor på 120 och 121 cm! Här har du möjlighet att ta både lax och gädda över 10 kilo på fluga samma dag. En kombination som är svårslagen!
Kortförsäljningen
Under sommarperioden (20 maj-15 okt) gäller att man måste boka sitt fiske genom att kontakta Forshagaforsens sportfiskecenter där Sportfiskarna sköter bokning och försäljning eller boka via Forshagforsens hemsida. På sportfiskecentret kan du också hyra båt och du kan bo på campen där det finns husvagnsplatser samt fyra campingstugor i direkt anslutning till fisket.

Fiskekorten som säljs här på Fiskekort.se är för perioden 16 oktober till 19 maj och du kan endast köpa dygnskort. Under den här perioden är det mycket god chans att fånga stor gädda, lake och även möjlighet till att ta höstharr på fluga. Vårsäsongen ger också bra fiske efter gädda och framåt april-maj kan det vara bra fiske efter id.
Fisketips
Båtfiske
Fisket ska alltid påbörjas högst upp i zonen, och det är viktigt att man inte påbörjar sitt fiske nedströms någon annan fiskare. Fisket ska bedrivas rörligt, det är viktigt både för trivsel och fiskets effektivitet att man flyttar sig minst varje kvart och söker av hela sträckan efter huggvillig fisk.

Vadarälv
Man börjar alltid att fiska högst upp i zonen, och man ska aldrig kliva ut nedströms någon annan fiskare. Även vid vadning är det viktigt att man bedriver rörligt fiske, alltså att man går minst ett rejält steg mellan varje kast.

Klicka på Sök på kartan för att se fiskezonerna