0 Objekt

Repperdaortens FVO

Köp ditt fiskekort direkt här på hemsidan. Klicka bara på köp fiskekort, välj fiskekort och följ sedan anvisningarna. Du betalar med bankkort eller Swish och fiskekortet levereras som SMS eller via e-post inom några sekunder.

Om Repperdaortens FVO

Repperdaortens fiskevårdsområde innefattar den del av Emåns huvudfåra som rinner mellan Bruksgårdens kraftstation och bron i Tälläng. Emån utgörs här till större delen av lugnflytande sträckor som då och då bryts utav snabbare forsar.

Vi besökte ån en kväll i slutet av april, då solen sken från en klarblå himmel och för första gången under året tvingade kvicksilvret upp mot 20-strecket. Det var en kväll att minnas, inte bara för vårens första värmande strålar, utan även för de tunga kluns-vak som fick pulsen att snabba på – Färna!

Finns det något mer nervkittlande än att låta en brödbit sakta flyta med strömmen för att, strax innan den närmar sig nacken och den hastigare fors som tar vid nedströms, sugas ner i ett sörplande färnavak? Och den fight som sedan följer, innan den tungt stångande fisken får syna håvgarnet.

Regler

Generellt

Fiskekortet berättigar SPORTFISKE i området.

Barn och ungdomar till och med 15 år fiskar gratis i de vatten som förvaltas av Repperdaortens fiskevårdsområdesförening.

Kräftfiske är ej tillåtet för allmänheten.

Våra fiskevatten

Karta över vårt fiskevatten med dess gränser.

Hitta hit Köp fiskekort

Kontakt

Anders Holmström

[email protected]

Upplever du driftstörningar? Testa igen om en stund