0 Objekt

Kungsängens Sfk

Köp ditt fiskekort direkt här på hemsidan. Klicka bara på köp fiskekort, välj fiskekort och följ sedan anvisningarna. Du betalar med bankkort eller Swish och fiskekortet levereras som SMS eller via e-post inom några sekunder.

Vilket typ av kort behöver du?

Vi tillhandahåller fiskekort för både dagsutflykten och året runt fiskaren

Om Kungsängens Sfk

Lillsjön och Örnässjön är två fina sjöar som bjuder på gädda, abborre, vimma, Mört, Sarv, Brax och Sutare.

Sedan 2010 sker utsättning av regnbåge med snittvikt 1,2 kg i Lillsjön.

Kungsängens Sportfiskeklubb värdesätter att de som besöker naturen också vårdar den genom att inte skräpa ner eller på annat sätt äventyra miljön. Området kommer inom något år att ingå i kommunalt naturvårdsområde.

Medlemmarna i Kungsängens Sportfiskeklubb får kostnadsfritt fiske i två fina fiskevatten, Lillsjön och Örnässjön. Läs mer på vår hemsida (www.ksfk.nu) för att bli medlem i Kungsängens Sportfiskeklubb.

Se kartor över vårt fiske på vår egen hemsida Här

Regler

Generellt

Det är enbart KSFK-medlemmar som får kostnadsfritt regnbågsfiske i Lillsjön och dessutom får fiska från flytring. Det är förbjudet för icke-medlem att fiska från båt och/eller flytring i Lillsjön.

Det är enbart KSFK-medlemmar som får fiska från flytring i Örnässjön.
För icke-medlem gäller fiske från land.

Kungsängens Sportfiskeklubb arrenderar även vatten i Mälaren vid Frölunda friluftsområde. Det är mycket bra vatten för både gös, gädda och abborre. Fiskeregler i Mälaren, Länsstyrelsen i Stockholms Län, hittar du här

- Fiskekortet får inte överlåtas till annan fiskande.
- Fiskekortet måste uppvisas på tillsyningsmännens begäran.
- Fisket får bara bedrivas med Ett (1) spö i taget.
- Du får gärna släppa tillbaka oskadad fångst.
-  All fångst ska rapporteras till [email protected].
- Allt olagligt eller otillåtet fiske anmäls till polisen.
- Var vänlig respektera naturen och undvik nedskräpning.

 

Metoder

- Du får fiska med mete, spinn/haspel och flugfiske (avses fiske med traditionell flugfiskeutrustning).

Vid vinterfiske
Endast medlemmar i Kungsängens Sportfiskeklubb får angelfiska i Lillsjön och Örnässjön.
- (OBS! Vid angelfiske gäller max 10 don och medlemskap i KSFK).
- Pimpelfiske är tillåtet för icke medlem mot att man köper fiskekort.

 

MÄLAREN

- får du fiska trolling med som mest två (2) spön (vilket annars är förbjudet i Mälaren). Det är ett mycket effektivt fiske på bland annat gös.

- Det är ju tillåtet med max 10 angeldon vid angelfiske på fiskevatten som ingår i fiskekortet för Kungsängens Sportfiskeklubb.

- Inget kräftfiske är tillåtet på klubbens arrenderade vatten förutom i KSFK´s regi. För kräftfiske i Mälaren krävs TDA-kort.

 

 

Fångstbegränsningar

LILLSJÖN

- Det är tillåtet att ta upp 1 regnbåge per dag.

Våra fiskevatten

Karta över vårt fiskevatten med dess gränser.

Hitta hit Köp fiskekort

Övrig kontaktinformation

OBS! Telefontid vardagar kl.16:00 – 20:00

Örnässjön

När man fiskar i Örnässjön gäller fiske från land. Fiske får endast bedrivas med ett (1) fiskespö i taget. Det är branta djup vid stränderna på cirka 2,5-3 meter direkt utanför stenklipporna och stränderna. I Örnässjön fiskar man efter stor gädda (rekordet är 8,7 kg), stor abborre (rekord 1,1 kg) vitfisk som Vimma, Mört, Sarv, Brax och stor Sutare. Rekommenderat fiske med kastflöte med räka/mask, spinnfiske med vobblers.

Lillsjön

Fiske i Lillsjön
Lillsjön är s.k. parkfiske med andra aktiviteter runt sjön. T.ex ett aktivt friluftsliv och motionsspår runt sjön. Dessutom finns det badstrand med strandservering under sommaren fram till skolstarten. I denna byggnad finns det även toaletter. Runt Lillsjön finns även bostäder av typ småhus. När man fiskar i Lillsjön gäller fiske från land. Vid några platser fungerar vadning. Det är vid badstranden och utmed vassen till höger om badstranden. I Lillsjön fiskar man efter stor gädda (rekordet är 9,8 kg), stor abborre (rekord 1 kg) vitfisk som Vimma, Mört, Sarv, Brax och Sutare. Rekommenderat fiske med kastflöte med räka/mask, spinnfiske med Toby-drag och flugfiske med yviga och rörliga streamers.

Vilket typ av kort behöver du?

Vi tillhandahåller fiskekort för både dagsutflykten och året runt fiskaren