0 Objekt

Juktåns Mellersta Fvo

Köp ditt fiskekort direkt här på hemsidan. Klicka bara på köp fiskekort, välj fiskekort och följ sedan anvisningarna. Du betalar med bankkort eller Swish och fiskekortet levereras som SMS eller via e-post inom några sekunder.

Om Juktåns Mellersta Fvo

Juktåns Mellersta FVO erbjuder strömfiske efter harr och öring i Juktåns övre och nedre del. Pröva också gärna röding och öringfiske i Sandsjön. Vidare bjuder området bra möjligheter till fiske efter abborre och gädda i Juktåns mellersta del och i sjöarna. Juktåns mellersta fiskevårdsområde är beläget ca 40 km söder om Sorsele tätort. Det omfattar Juktån, Sandsjön, Saditräsk, Lomträsk samt ett antal tjärnar och bäckar. Området är lättillgängligt och väl försett med vägar och stigar. Vi har båt med motor och båttrailer för att lätt transporteras till våra iordningsställda båtramper inom området. Båt går även att hyra på Sandsjögården. Området är beläget i anslutning till byarna Sandsjönäs och Lomselenäs. Ta väg 45 från Sorsele mot Storuman och efter 35 km når du området.

Trevligt harrfiske i strömmarna.

I Juktån finns en sträcka som endast tillåter flugfiske.

Öring från Sandsjön.

I Sandsjön finns möjlighet att lägga i egen båt.

I Juktån finns en sträcka som endast tillåter flugfiske.

Regler

Generellt

Fiskekortet är personligt. Gratis fiske för ungdomar under 16 år

Fiskesäsong

I Juktån är det fiskeförbud öring 15/9-14/10.

Metoder

Nätförbud i hela Sandsjön. Juktån; uppströms Forsnäset - Sikselet samt en radie på 150 meter vid kanalens utlopp i Siksele och upp till dammen vid Juktsjön samt dammen N:e Lomfors till FVO-gräns Gunnarn.

I Sandsjön är det förbjudet med ståndkrokar, långrev och gäddsaxar samt allmänt not-förbud. Fiske med egen båt är tillåten. Mäskning ej tillåten.

Fångstbegränsningar

Långs flugfiskesträckan i Juktån är det Catch & Release. Övriga områden i Juktån gäller 3 fiskar/person/dygn. Maxmått 40cm på öring & harr.

I Sandsjön max 3 fiskar per person och dygn. Minimått 35cm på röding & öring

Våra fiskevatten

Karta över vårt fiskevatten med dess gränser.

Hitta hit Köp fiskekort

Kontakt

Steinar Hjukström

070-3261785

Juktån

-

Sandsjön

-

Saditräsk

-

Lomträsk

-

Övrig information

Boende finns på Sandsjögården (Värdshus med fullständiga rättigheter) 076-1038575