0 Objekt

Holmadammen

Holmadammen vid Stora Holm på Hisingen är en grund, näringsrik damm med mycket växtlighet som sommartid täcker större delen av vattenytan. Fiskbeståndet utgörs av gädda, karp och ål.

Vilket typ av kort behöver du?

Vi tillhandahåller fiskekort för både dagsutflykten och året runt fiskaren

Om Holmadammen

Det finns uppskattningsvis 50-100 karpar i dammen, ganska jämnt fördelade mellan fjällkarp och spegelkarp, och rekordfisken fjällkarpen “Moffa” väger in på 14-15 kg. När karparna är aktiva rör de sig ofta i eller strax under ytan, vilket inbjuder till ett mycket spännande stalkingfiske. Yta: 2-3 ha.

Regler

Generellt

All karp måste åter utsättas. Karphåv och av krokningsmatta är obligatoriska. Hullinglös krok rekommenderas för lättare avkrokning. Ryckfiske är förbjudet. Var varsam med fisken. Fiske är förbjudet vid en nordöstra delen av dammen (rödmarkering på kartan). Fiske är förbjudet i de två små dammarna i den sydöstra delen (se kartan)

Metoder

Högst 3 spön per person får användas. Fiske från båt och flytring är inte tillåtet. Fiske med levande fisk som agn är inte tillåtet.

Övriga regler

Röjning av växtlighet vid fiskeplatsen är förbjuden. Gäller både i vattnet och på land.

Våra fiskevatten

Karta över vårt fiskevatten med dess gränser.

Hitta hit Köp fiskekort

Kontakt

Sportfiskarna region väst

031-401740

Fångstrapporter

För att inte våra vatten ska bli överfiskade och att vi lättare har koll på vilka arter som fångas ber vi er att rapportera er fångst.

Rapportera fångst
Inga poster funna

Övrig information

Rapportera gärna fångad fisk via formuläret på sidan.

Vilket typ av kort behöver du?

Vi tillhandahåller fiskekort för både dagsutflykten och året runt fiskaren