0 Objekt

Färnebofjärden Fvof

Köp ditt fiskekort direkt här på hemsidan. Klicka bara på köp fiskekort, välj fiskekort och följ sedan anvisningarna. Du betalar med bankkort eller Swish och fiskekortet levereras som SMS eller via e-post inom några sekunder.

Om Färnebofjärden Fvof

Färnebofjärden är med sina 4912 hektar en av de största fjärdarna i Dalälvens långa bana ända från Norges fjäll till Bottenhavet. I Färnebofjärden har du ett fiske som erbjuder mängder med olika miljöer med många fiskemetoder att välja mellan. Breda fjärdar, smala sund, 23 meters djup eller grunda undervattensåsar i sand eller block. Inte undra på att fisken trivs.

Färnebofjärden är känt för sitt rika djurliv i vattnet, luften och på marken. Det är en av många anledningar till att Färnebofjärden utnämndes till nationalpark.

Regler

Generellt

Skolklass som vill fiska gemensamt erhåller pris 100:- per gång och grupp. Ungdom får fiska gratis t.o.m det år man fyller 14 år.

Fiskesäsong

Nät och långrevsfiske är förbjudet under tiden från islossning till och med 31/8 till skydd för gösbeståndet under och efter lektiden. Under varma perioden försvåras fisket med dessa redskap då fångst snabbt förstörs. Under denna period är det många fisketurister och nät- och långrevsfisket har upplevts både störa och störas av handredskapsfisket.

Metoder

Fiskekorten gäller för handredskapsfiske inom hela området.

Trollingfiske är tillåtet.

Vid handredskapsfiske får max två beten användas samtidigt per fiskekort.

Tilläggskort gäller för den som vill fiska med följande redskap utöver handredskap: 3 nät a´30 meter (min. nätmaskor 60 mm), 200 krok långrev, 1 mjärde alternativt ryssja, 15 angeldon. Redskapen skall vara märkta med namn, adress och telefonnummer samt med väl synliga bojar (helst orange) med en diameter av 25 cm.

Kräftfiske är förbjudet.

Fångstbegränsningar

Minimått
Gös 50 cm
Lax 60 cm
Öring 40 cm
Harr 40 cm

Maxmått
Abborre 35 cm
Gös 75 cm
Gädda 80 cm

Uttagsregler
Gös max 2 st per dag per fiskekort
Gädda max 2 st per dag per fiskekort

Asp och sik är fridlysta i Färnebofjärden.

Övriga regler

Observera förbud att beträda fågelskyddsområden och övriga bestämmelser i Färnebofjärdens nationalpark.

Våra fiskevatten

Karta över vårt fiskevatten med dess gränser.

Hitta hit Köp fiskekort

Kontakt

Erik Stål

070-655 88 88 [email protected]

Färnebofjärden

-