0 Objekt

Aspen Säveåns Fvo

Nu kan du enkelt köpa fiskekort direkt här på hemsidan. Klicka bara på köp fiskekort, välj fiskekort och följ sedan anvisningarna. Du betalar med bankkort eller Swish och fiskekortet levereras som SMS och via e-post inom några sekunder.

Om Aspen Säveåns Fvo

Aspen är en sjö i Lerum och Partille kommun i Västergötland och ingår i Göta älvs huvudavrinningsområde. Sjön är 29,5 meter djup och har sitt utlopp i Säveån vid Jonsered.

Regler

Generellt

Gäller för fiske i sjön Aspen samt Säveån upp till Järnvägsbron med följande regler och undantag vid laga ansvar. Ungdomar t.o.m. det år de fyller 15 år fiskar gratis.

Fiskesäsong

Fiske är förbjudet från broar, efter järnvägsbankarna, från privata bad- och båtbryggor samt från badbryggor under badsäsong. Under tiden 1 januari till 31 mars är fiske förbjudet inom ett område som begränsas av Aspenäsbron i öster efter stranden till Lessuddens västra spets, en linje därifrån till badbryggans yttersta del samt utefter stranden åter till Aspenäsbron.
Likaså under samma tid i ett område vid draget ovanför dammluckorna i Jonsered begränsat av en linje från dämmet utefter sjöns södra sida till mobilmasten ca 150 meter österut och därifrån till hopptornet vid Humlebadet och vidare utefter stranden åter till dämmet.

Metoder

Max 2 spön/person, 8 angeldon eller 8 ismetespön samt 1 mörtstuga. Vid trollingfiske får svepets bredd vara max 15 meter.

Övriga regler

Redskap som lämnas utestående i vattnet skall vara märkta. Skyldighet att uppvisa fångst, redskap, väskor och dylikt samt fiskekort efter anmodan från polis eller tillsynsman föreligger. I övrigt gäller FIFS 2004:37.

Föreningen önskar uppgift om fångade kvantiteter och arter. Använd gärna vårt digitala formulär för fångstrapportering.

Våra fiskevatten

Karta över vårt fiskevatten med dess gränser.

Hitta hit Köp fiskekort

Kontakt

Ove Nilsson

072-5536277 [email protected]

Aspen

Gäller för fiske i sjön Aspen samt Säveån upp till Järnvägsbron.

Säveån

Gäller för fiske i sjön Aspen samt Säveån upp till Järnvägsbron.

Fångstrapporter

För att inte våra vatten ska bli överfiskade och att vi lättare har koll på vilka arter som fångas ber vi er att rapportera er fångst.

Rapportera fångst
Datum Plats Art Längd Vikt Återsatt Fettfena Kontrollerad FVO – ska döljas
maj 14, 2022 Gös, Gös 5100, 4000 Ja, Ja Nej aspensavean

Övrig information

Hej!

Vi i Aspen/Säveåns FVO vill göra det möjligt för fiskekortsköparna att rapportera sin fångst. Det gäller både till Aspen och Lerums Strömfiske.

Mvh Ove Nilsson 072-5536277