Välkommen till Ångermanälvens KFO
Området sträcker inom Vilhelmina kommun från Volgsjöns fvo nedre gräns (Volgsjöforsdammen) och inom Åsele kommun sträcker sig området ner till Båtön ovan Västernoret by. Inom Åsele kommun ingår det också ett antal mindre tjärnar där det i en del av dessa finns öring/röding.

Boende och mat finns på Åsele Wärdshus & Åsele camping och på Meselefors camping. Området är reglerat men det finns goda möjligheter till bra fiske.

Området erbjuder fiske efter öring, röding, harr, abborre, gädda, sik och lake. I området får man ofta fin öring på spinn eller fluga. Området passar för fiske från båt.
Köp fiskekortet med mobilen på ett par minuter
Nu kan vi erbjuda er som vill fiska i Ångermanälven KFO att köpa fiskekorten direkt i mobiltelefonen eller via datorn.

Det tar bara ett par minuter så har du fiskekortet i handen.

Betalar gör man som vanligt med sitt VISA eller MasterCard. Alla uppgifter skickas krypterat och säkert.

Det som krävs är du har åtkomst till internet i din telefon och att din telefon klarar mobilsurf, vilket nästan alla moderna telefoner klarar.
Ångermanälven på kartan
Sträckan från Volgsjöfors kraftverk i Vilhelmina ned till Åsele tätort består detta område av övre Ångermanälven.

På sträckan uppströms Åsele har många storöringar fångats och fotograferats. Fiskesätt är spinn eller fluga. Inom området finns det en specialsträcka där ett fönsteruttag på öring gäller.

Vattnet är djupt och strömt, delvis svårfiskat, men ändå inte omöjligt att behärska för den som är bekant med fisketekniken.

Klicka på knappen Sök på karta för att titta närmare på vårt fiskeområde