FAQ

Hur handlar jag ett fiskekort?
Börja med att logga in på ditt användarkonto på Fiskekort.se. Har du inget sådant välj skapa konto från menyn eller från startsidan för Fiskekort.se. Från startsidan väljer du sedan alternativet "Fiskevatten", och välj det område du vill köpa fiskekort för. Klicka sen på köp fiskekort, klicka på det fiskekort du vill köpa och sen när det ska gälla och sen "Till kassa. Följ sedan de sista stegen i betalningen.

 

Hur betalar jag mitt fiskekort?Du betalar med VISA eller MasterCard i slutet av köpprocessen. Du har nu möjlighet att ansluta ditt betalkort så att systemet kommer ihåg det nästa gång du ska handla och det blir betydligt smidigare och enklare.

 

Jag har tappat min mobil, är mitt fiskekort borta?

Du har alltid ditt fiskekort lagrat på ditt konto på Fiskekort.se så är ditt SMS eller e-postkvittens borta är det ingen fara. 

 

Jag fick inte mitt fiskekort direkt, ska jag prova köpa ett igen direkt?

Svar Nej:

Ditt fiskekort levereras till ditt användarkonto och hittas under "mina fiskekort" direkt betalningen är genomförd. Vi skickar även ut kvittenser via SMS och E-post. Ibland kan det vara störningar i SMS trafiken eller e-post vilket vi inte kan styra över men vanligtvis kommer ditt fiskekort inom några sekunder till din telefon eller e-post. Om fiskekortet inte kommer inom en minut kolla på ditt konto på fiskekort.se under "mina fiskekort". Du har alltid dina fiskekort lagrade på ditt konto hos oss och kan vid kontroll visa dem därifrån. Finns inte ditt fiskekort där har köpet inte gått igenom men det är ytterst ovanligt. 

Observera att vi gör inga återköp utan har man köpt dubletter av ett fiskekort vänligen kontakta fiskeområdet för ev återbetalning av pengar. 

 

Jag vill köpa fiskekort åt mina kompisar, hur gör jag

Grundtanken är att alla ska ha sitt personliga konto på fiskekort.se. Det är däremot möjligt att köpa åt en kompis genom att ändra sina uppgifter i användarkontot under "mitt konto" till kompisens namn, mobilnummer, mailadress och spara uppgifterna. Sen genomför du köpet åt fiskekompisen. Då blir det rätt på fiskekortet du köper och det levereras till din kompis, kom bara ihåg att ändra tillbaka till dina uppgifter efter köpet. 

 

Jag har glömt mitt lösenord

Vid inloggningen finns en knapp för "Har du glömt ditt lösenord?" Klicka på den knappen och ange din mailadress du registrerade kontot med.

Du kommer då att få en länk för att begära ett nytt lösenord till din mailadress. Kolla skräppostmappen ifall du inte får mailet inom kort.

I det mailet finns en länk för att begära ett nytt lösenord. OBS länken fungerar bara att klicka på EN gång.

När du klickat på den får ett nytt lösenord av oss som du kan logga in med. Sen kan du gå in på "mitt konto" i menyn och ändra till ett personligt lösenord. 

 

Jag har bytt kontokort

Om du tidigare lagrat ditt kontokort och fått ett nytt går du in på "mitt konto" och högst upp finns en knapp "klicka här för att hantera mina lagrade kontokort"

Ta bort det gamla kontokortet

Genomför sedan köpet med rutan för "lagra mitt kontokort". Skriv in dina kortuppgifter när du kommer till betalsidan och sen när köpet är genomfört är ditt kort lagrat hos vår betalväxel och du kan handla lika smidigt som tidigare igen. 

Vill du lagra ett kontokort i förväg kan du göra ett köp av ett testkort för 1 kr i vår testbutik. Klicka här


Kan jag spara mina kortuppgifter för enklare köp?
Svar: Ja, vi nyttjar nu samma teknik som Appstore, Spotify, Google Play mfl. På så sätt slipper du ange alla kortsiffror varje gång du ska köpa ett fiskekort. När du väl sparat din profil behöver du bara bekräfta att du vill betala med ditt lagrade kort. Istället för minst 23 knapptryckningar räcker det nu med 1.


Måste jag registrera ett användarkonto på Fiskekort.se?
Svar: Ja


Hur levereras fiskekortet?
Svar: Du har dina fiskekort lagrade på ditt användarkonto under "mina fiskekort" Det skickas även ut som SMS till ditt mobilnummer och till din e-postadress. 

Kostar det något utöver fiskekortspriset?
Svar: Vanligtvis inte. Vi tar inte ut några avgifter. Eventuellt kan mobilsurfavgift tas ut av din operatör beroende på vilket abonnemang du använder. 


Vilka kort kan jag betala med?
Svar: På Fiskekort.se kan du betala med VISA och Master Card

Hur bevisar jag att jag har ett fiskekort?
Svar: Om du blir kontrollerad visar du antingen upp fiskekortet du fått som SMS eller e-post eller visar upp fiskekortet från ditt användarkonto. Varje fiskekort har ett unikt nummer som kontrollanten kan verifiera på plats. Vissa fiskeområden kan ha krav på att fiskekortet ska vara utskrivet på papper för att vara giltigt. 

Det fiskekort jag vill köpa finns inte hos er, vad gör jag?
Svar: Vi vill att så många områden som möjligt säljer sina fiskekort digitalt. Tipsa oss på mikael.dalman@sportfiskarna.se eller per-goran.jonsson@sportfiskarna.se så kontaktar vi ditt favoritvatten.