• FAQ

  Jag fick inte mitt fiskekort direkt, ska jag prova köpa ett igen direkt?

  Ibland kan det vara störningar i SMS trafiken eller mail vilket vi inte kan styra över men vanligtvis kommer ditt fiskekort inom några sekunder till din telefon eller e-post. Om fiskekortet inte kommer inom en minut kolla på ditt konto på fiskekort.se under "mina fiskekort". Du har alltid dina fiskekort lagrade på ditt konto hos oss och kan vid kontroll visa dem därifrån. Finns inte ditt fiskekort där har köpet inte gått igenom men det är ytterst ovanligt. 

  Observera att vi gör inga återköp utan har man köpt dubletter av ett fiskekort vänligen kontakta fiskeområdet för ev återbetalning av pengar. 

   

  Jag vill köpa fiskekort åt mina kompisar, hur gör jag

  Grundtanken är att alla ska ha sitt personliga konto på fiskekort.se. Det är däremot möjligt att köpa åt en kompis genom att ändra sina uppgifter i användarkontot under "mitt konto" till kompisens namn, mobilnummer, mailadress och spara uppgifterna. Sen genomför du köpet åt fiskekompisen. Då blir det rätt på fiskekortet du köper och det levereras till din kompis, kom bara ihåg att ändra tillbaka till dina uppgifter efter köpet. 

   

  Jag har glömt mitt lösenord

  Vid inloggningen finns en knapp för "Har du glömt ditt lösenord?" Klicka på den knappen och ange din mailadress du registrerade kontot med.

  Du kommer då att få en länk för att begära ett nytt lösenord till din mailadress. Kolla skräppostmappen ifall du inte får mailet inom kort.

  I det mailet finns en länk för att begära ett nytt lösenord. OBS länken fungerar bara att klicka på EN gång.

  När du klickat på den får ett nytt lösenord av oss som du kan logga in med. Sen kan du gå in på "mitt konto" i menyn och ändra till ett personligt lösenord. 

   

  Jag har bytt kontokort

  Om du tidigare lagrat ditt kontokort och fått ett nytt går du in på "mitt konto" och högst upp finns en knapp "klicka här för att hantera mina lagrade kontokort"

  Ta bort det gamla kontokortet

  Genomför sedan köpet med rutan för "lagra mitt kontokort". Skriv in dina kortuppgifter när du kommer till betalsidan och sen när köpet är genomfört är ditt kort lagrat hos vår betalväxel och du kan handla lika smidigt som tidigare igen. 

  Vill du lagra ett kontokort i förväg kan du göra ett köp av ett testkort för 1 kr i vår testbutik. Klicka här

   

  Hur betalar jag mitt fiskekort?

  Du betalar med VISA eller MasterCard i slutet av köpprocessen. Du har nu möjlighet att ansluta ditt betalkort så att systemet kommer ihåg det nästa gång du ska handla och det blir betydligt smidigare och enklare. Detta kräver att du registrerar ett användarkonto på fiskekort.se. Har du redan ett sånt kan du enkelt ansluta ditt betalkort.


  Hur handlar jag ett fiskekort?
  Klicka på köp fiskekort, välj det område du vill köpa fiskekort i. Välj sedan vilket av deras fiskekort du vill köpa, det läggs då i din varukorg. Sen går du till betalning. Du får då två val.

  1. Att logga in om du redan har ett användarkonto
  2. Om du inte tidigare skapat ett användarkonto skapar du ett sådant och går sedan till betalning.

  Oavsett vilken metod du väljer är ditt fiskekort bara någon minut bort.


  Kan jag spara mina kortuppgifter för enklare köp?
  Svar: Ja, vi nyttjar nu samma teknik som Appstore, Spotify, Google Play mfl. På så sätt slipper du ange alla kortsiffror varje gång du ska köpa ett fiskekort. När du väl sparat din profil behöver du bara bekräfta att du vill betala med ditt lagrade kort. Istället för minst 23 knapptryckningar räcker det nu med 1.


  Måste jag registrera ett användarkonto på Fiskekort.se?
  Svar: Nytt för 2015 är att alla måsta ha ett användarkonto på Fiskekort.se

  Du behöver du bara logga in och då är det mesta förifyllt. Det enda du behöver göra då är välja fiskekort och när det ska gälla samt bekräfta att du vill betala med ditt registrerade betalkort.

  Hur levereras fiskekortet?
  Svar: Du har dina fiskekort lagrade på ditt användarkonto under "mina fiskekort" Om du har angett mobilnummer och mailadress så kommer fiskekortet både till din e-postadress och skickas även som ett SMS direkt till din telefon.

  Kostar det något utöver fiskekortspriset?
  Svar: Vanligtvis inte. De flesta mobilabonnemang har idag både gratis surf och gratis SMS. Om du inte har gratis mobilsurf kan kostnaden bli ett par kronor. Från datorn tillkommer som vanligt inga kostnader om inget annat anges.

  Vilka kort kan jag betala med?
  Svar: På Fiskekort.se kan du betala med VISA och Master Card

  Hur bevisar jag att jag har ett fiskekort?
  Svar: Om du blir kontrollerad visar du antingen upp fiskekortet du fått som SMS eller e-post eller visar upp det fiskekort du skrivit ut. Varje fiskekort har ett unikt nummer som kontrollanten kan verifiera på plats. Vissa fiskeområden kan ha krav på att fiskekortet ska vara utskrivet på papper för att vara giltigt. Du kan även visa ditt fiskekort från ditt användarkonto. Fiskekorten finns lagrada under "mina fiskekort"

  Det fiskekort jag vill köpa finns inte hos er, vad gör jag?
  Svar: Vi vill att så många områden som möjligt säljer sina fiskekort digitalt. Tipsa oss på mikael.dalman@sportfiskarna.se eller per-goran.jonsson@sportfiskarna.se så kontaktar vi ditt favoritvatten.